Chiftelute de dovlecei galbeni

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 27 Iun 2019 | 6797 vizualizari

 

Imi plac tare mult chiftelutele de dovlecei si le consider un aperitiv foarte gustos si foarte versatil, poti varia ingredientele dupa pofta, astazi am ales dovleceii galbeni care sunt mult mai cremosi si mai potriviti si le-am preparat cu usturoi verde si marar, au iesit minunate!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei galbeni medii
  • 2 catei mici de usturoi sau unul mare
  • 1/4 legatura de marar proaspat
  • sare dupa gust
  • piper un praf
  • 1 ou
  • 6 linguri faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei galbeni:

Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti).

Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.

Se incinge uleiul in tigaie, se pune cate o lingura din compozitie si se prajesc chiftelutele la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Chiftelutele se scot pe hartie absorbanta si apoi se muta pe un platou. Eu i-am servit cu tzatziki si salata de rosii intr-o delicioasa combinatie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei galbeni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecei